תעשיות רבות עושות שימוש במערכות חום לצורך
תהליכי הייצור; זה יכול להיות מפעל בתחום המזון,
מפעל בתחום הפלסטיקה או כול תחום אחר הדורש חום בתהליך הייצור. ישנן מערכות חום
שונות בעלות מרכיבים שונים השולטים על תהליך הפקת החום, הפצת החום וניצולו המרבי.
מה שמשותף לעל מערכות החום הוא הצורך במקור חום לחמם את הדודים. ישנם אמצעי חימום שונים, בדרך
כלל מדובר במבערים השורפים חומר דלק כלשהו ומייצרים ממנו אנרגיית חום. ישנם סוגים
שונים של מבערים, סוג המבער נקבע על פי העוצמה הדרושה ועל פי חומר הדלק. באופן
טבעי ישנה העדפה למבערים העובדים על חומרי הדלק הזמינים באזור ואשר מחירים נמוך.
יתרונות של מבערי גז לתעשייה
רבים שואלים מהם היתרונות של מבערי גז לתעשייה
אשר הופכים אותם לכל כך נפוצים. להלן כמה נקודות הנוגעות ביתרונות של מבערי
גז לתעשייה:
1.
מחיר הגז – בעולם הנאבק על מקורות אנרגיה מחירי הגז הם
נמוכים יחסית לאלטרנטיבות. מחירי הגז בישראלים הם מהנמוכים בעולם.
2.
שינוע ואחסון של גז – גז הוא חומר שנוח לשנע ולאחסן. ניתן
להובילו בצינורות ומשאיות ובמכלים בגדלים שונים. כאשר מקפידים על כללי הבטיחות
הובלתו היא בטוחה.
3.
TURN DOWN RATIO – הכוונה היא ליכולת של מבעיר הגז לעבור מתפוקה מלאה לתפוקה
מינימאלית. מבערי גז עובדים ביעילות ומגיבים מהירות לשינויים בעומס העבודה. לעומתם
מבעים אחרים מגיבים באיטיות וכאשר יש צורך
לוות מערכות עם מבערים אחרים ישנו אובדן גדול של אנרגיה כאשר צריך לשנות משהו
במערכת. מבערי גז הם בעלי יכולת להפחית את עוצמת החימום במידת הצורך מבלי להספיק
ולחדש את פעולת המבער ללא הפסקה.
4.
פליטה נמוכה של תרכובות חנקן חמצני – תרכובת חנקן חד חמצני
או דו חמצני הן מסוכנות לבריאות, הן עלולות לגרום לגשם חומצי וערפיח ולכן יש
להפחית בפליטתם. מבערי גז ידועים בתור מערכות בעלי פליטה נמוכה מאוד של גזים אלו.
5.
הפחתת עלויות התפעול – זהו בעצם שילוב של עלויות הגז
הנמוכות והיעילות הגבוהה, ביחד הן מאפשרות להפחית את עלויות התפעול.
בזכות היתרונות הרבים של מבערי גז לתעשייה ניתן
למצוא אותם בתעשיות שונות, לעתים מדובר במבערים העושים שימוש משולב בגז וחמצן על
מנת להשיג טמפרטורות גבוהות במיוחד. מבערים מסוג זה ניתן למצוא בתעשיית המתכת
הדורשת טמפרטורות גבוהות להמסת מתכות. במבערים אלו ישנה יחידת שליטה המווסתת בין
כמות האוויר והגז על מנת להשיג את הטמפרטורה הרצויה.
No comments:
Post a Comment